BROD: Naredba Štaba za vanredne situacije ostaje na snazi do 15. aprila - Glas Regije

BROD: Naredba Štaba za vanredne situacije ostaje na snazi do 15. aprila

Nije učitano

Foto: Opština Brod

Naredba kojom se reguliše rad trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata, te o preduzimanju mjera preventivnog djelovanja u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa Covid-19 donesena 19. Marta, ostaje na snazi do 15. aprila ove godine, jedan je od zaključaka na sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Brod.

Štab je detaljno analizirao rad centralnog karantina u Zmaj Jovinoj ulici u koji se upućuju sva lica koja u Republiku Srpsku dolaze preko graničnog prelaza Brod, a utvrđen je i plan aktivnosti u smislu obezbjeđenja dovoljnog broja kreveta, posteljine, i drugih neophodnih sredstava za nesmetano funkcionisanje opštinskog karantina u stonoteniskoj dvorani Sportsko-kulturnog centra.

Za upravljanje ovim smještajnim kapacitetom određeni su šef odsjeka za poslove zaštite i spasavanje Drago Nikolić, ljekar brodskog Doma zdravlja dr Saša Miličić i zamjenik komandira PS Brod Milomir Balatunović.

Jovičić je istakao da će narednih dana biti ponovljena dezinfekcija svih javnih površina, ulica i ustanova na području Broda.

Posebno je skrenuo pažnju da je zabranjena bilo kakva samoinicijativna dostava hrane, paketa i druge pomoći licima kojima je ona neophodna, mimo nadležnih službi, odnosno Centra za socijalni rad koji ima određena lica za ove poslove.

-Pozivam stanovnike Broda da ostanu kod kuće, da se dosljedno pridržavaju svim naloženih mjera i preporuka nadležnih-, poručio je Jovičić i dodao da lokalna uprava vodi brigu o svim stanovnicima Broda.

(IZVOR: Opština Brod)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *