Ambasador Grčke posjetio Stanare i Osnovnu školu "Desanka Maksimović" - Glas Regije

Ambasador Grčke posjetio Stanare i Osnovnu školu „Desanka Maksimović“

Nije učitano

Juče je Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u Stanarima posjetio grčki ambasador Dimitrosa Papandreoua.

„Dočekao ga je direktor JU OŠ „Desanka Maksimović“, Aleksandar Ristić sa zamjenikom predsjednika školskog odbora, Željkom Damjanović. Njegovu Ekselenciju su proveli školskom zgradom ka amfiteatru gdje je dio školskog kolektiva očekivao njihov dolazak. Profesor muzičke kulture svirao je na gitari grčku nacionalnu himnu u čast dolaska ambasadora. Ambasador se obratio sa nekoliko riječi prisutnom osoblju te poželio srećan i uspješan rad. Hodnicima škole, koji su bili ukrašeni grčkim zastavama, nastavili su ka sali za sastanke gdje je prisutno bilo i rukovodstvo opštine.“, opisano je u saopštenju na zvaničnom sajtu opštine Stanari.

Prisutnima se prvi obratio direktor Aleksandar Ristić, prije svega zahvaljujući se ambasadoru na prihvaćenom pozivu i dolasku u Stanare.

„Upoznao ga je sa podatkom da se dvije godine zaredom u ovoj ustanovi slave dani srpsko-grčkog prijateljstva, te poštuje njihov narod. Takođe je iskoristio priliku da se zahvali grčkom narodu na ukazanoj pomoći i podršci srpskom narodu, u periodu i poslije, Odbrambeno-otadžbinskog rata, koju je on naročito zapamtio kao dijete poginulog borca, koje je odlazilo u grčke porodice i tamo provodilo vrijeme, bezbjedno i zaštićeno. Budući da je prošlo vremena od tih događaja, te da su se kontakti zagubili, iskoristio je priliku da zatraži asistenciju ambasadorovog kabineta, kako bi se te veze obnovile, i da se uspostave kontakti sa jedne i druge strane.“, navode iz opštine Stanari.

Načelnik opštine, Radojica Ćelić, zahvalio se rukovodstvu škole na pozivu, i izrazio svoju radost što prisustvuje i ima priliku da se obrati ambasadoru lično.

„Sa najdubljim poštovanjem, izrazio je zahvalnost g. Dimitrosu na dolasku u našu malu opštinu, pomenuo već navedene nemile događaje, takođe se zahvalio grčkom narodu na nesebičnoj pomoći našem narodu. Uputio je poziv ambasadoru da se sastanu i u opštini, da bi se razgovaralo i na temu ekonomskih pitanja, te mogućnosti asistencije ambasade i privrednika iz Grčke ka razvoju naše mlade opštine.“, ističu iz opštine Stanari.

Njagova Ekselencija, Dimitros Papandreou, pozdravio je sve prisutne.

„Spomenuo je da trud na detaljima koji je primijenjen, izazivaju jedne jake emocije kod njega lično, te je zahvalan svima prisutnima na ovim gestovima. Nastavio je sa riječima, da kao diplomata, nije veliki govornik prije nego je nešto urađeno, pa je zamolio rukovodstvo škole i opštine da daju prijedloge, gdje bi moglo da se nešto konkretno uradi. Takođe je pomenuo realizaciju Grčkog kutka u Doboju, koji je realizovan u saradnji sa JU Ekonomska škola Doboj, što potvrđuje i direktor Tijana Stokić-Vasiljević. Njagova želja je, ukoliko postoji volje, a siguran je da postoji, da se takva aktivnost sprovede u djelo i u Stanarima. Pozvao je sve prisutne na ceremoniju koja će se održati krajem mjeseca u Banja Luci, povodom aktivnosti Grčke ambasade u ovom gradu.“, dodaju iz opštine Stanari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *