AKCIJA NA PODRUČJU PU DOBOJ: Veliki broj pijanih i drogiranih vozača - Glas Regije

AKCIJA NA PODRUČJU PU DOBOJ: Veliki broj pijanih i drogiranih vozača

Nije učitano

Foto: Ilustracija/Glas Regije

„U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Doboj u dane 23/24, 24/25 i 25/26.04.2021. godine, provela je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Tokom akcije ukupno je kontrolisano 379 učesnika u saobraćaju, pri čemu je kod 44 lica utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je osam lica sakcionisano zbog upravaljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih lijekova.“, navodi se u saopštenju.

Tokom navedene akcije osam lica je lišeno slobode zbog alkoholisanosti, dodaju iz PU Doboj.

Za ostale učinjene prekršaje iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH izdato je 98 prekršajnih naloga.

„Apelujemo na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama, te da nikada ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.“, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *