20.000 imunizovanih u Doboju - Glas Regije

20.000 imunizovanih u Doboju

Nije učitano

DOBOJ – Umjesto u Higijensko – epidemiološkoj službi revakcinacija oko 2.500 pacijenata Sputnjik V vakcinom biće obavljena u doskorašnjoj respiratornoj ambulanti, najavljeno je u dobojskom Domu zdravlja.

„Svi oni će biti telefonski putem obaviješteni kada budu dobili svoj termin za revakcinaciju“, rekla je Milena Brkić, načelnica Higijensko – epidemiološke službe. 

U petak je stigao kontingent od 25.000 druge komponente vakcine Sputnjik V, podsjetio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS koji je posjetio Dom zdravlja u Doboju i u HES-u se uvjerio kako protiče proces vakcinacije bez najave. 

„Bočice su upućene Agenciji za lijekove na kontrolu kvaliteta serije. Kada dobijemo dokument od Agencije te količine za revakcinu dolaze u domove zdravlja, i oni će već pozivati građane redoslijedom kako su se vakcinisali za revakcinaciju“, rekao je Šeranić.

Do sada je u dobojskom Domu zdravlja revakcinisano svim vrstama vakcine 6.340 građana, a ukupno je vakcinisano više od 11.000 Dobojlija.

„Organizovali smo i prevoz naših sugrađana, svako ko je želio da se vakciniše u Srbiji. Znači, kada uzmemo ukupan broj imunizovanih u gradu Doboju on dostiže 20.000, što svakako prelazi procenat od 30 odsto, a želja svih je da pogotovo u ovom vremenu povoljne epidemiološke situacije je da dosegnemo broj do 50 i više odsto“, izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *