STANARI: Vozač kamiona polomio polubranik na putnom prelazu (VIDEO) - Glas Regije

STANARI: Vozač kamiona polomio polubranik na putnom prelazu (VIDEO)

Nije učitano

Foto: Screenshot/Facebook/ŽRS

STANARI – „Neodgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, koji zanemarujući saobraćajne propise nastavljaju kretanje vozila preko putnog prelaza i pored uključene svJetlosne signalizacije ili spuštenog polubranika, ugrožavajući na taj način svoju bezbJednost i uzrokujući značajnu materijalnu štetu, iznova se ponavlja.“, saopšteno je na zvaničnoj facebook stranici Željeznica Republike Srpske.

„U srijedu 26.05.2021. godine u 20 časova i 4 minuta na putnom prelazu“Ljeb“ na području opštine Stanari, vozač kamiona ne poštujući svjetlosni signal koji najavljuje nailazak voza nepropisno se zaustavio, te polomio polubranik na putnom prelazu. Polubranik na putnom prelazu spustio se na neprikladno zaustavljen kamion i tom prilikom je oštećen, što je pruzrokovalo i materijalnu štetu Željeznicama Republike Srpske. Ugrožena je bezbjednost odvijanja željezničkog i drumskog saobraćaja, kao i lična bezbjednost samih aktera sa video snimka.“, dodaje se u saopštenju.

„Neodgovorno ponašanje učesnika u saobraćaju najčešći je uzrok nezgoda na putnim prelazima. I pored kampanje „Oprezni paze na putne prelaze“ koja je u toku i koju Željeznice Republike Srpske provode zajedno sa nadležnim republičkim institucijama, sporadični slučajevi ukazuju da je problem neodgovornosti i dalje prisutan.“, ističu iz ŽRS.

„Neodgovorno i bahato ponašanje na putnim prelazima svakako je za osudu, ali je vandalizam u različitim oblicima teško sprečiti ukoliko ne postoji svest o opasnostima i posledicama takvog ponašanja i opšta kultura bilo kog pojedinca u saobraćaju. Zato je neophodno iznova upozoravati na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i apelovati na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će se samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posledice.“, dodaju iz ŽRS.

Video snimak incidenta možete pogledati na facebook stranici Željeznica Republike Srpske klikom ovdje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *