"SNSD u Stanarima za pet godina nije izgradio ni metar vodovodne mreže, a kritikuje one koji su izgradili 15 kilometara" - Glas Regije

„SNSD u Stanarima za pet godina nije izgradio ni metar vodovodne mreže, a kritikuje one koji su izgradili 15 kilometara“

Nije učitano

„Naša politika i ideja vodilja su razvoj i modernizacija Stanara u svakom segmentu, pa tako i kada je u pitanju vodosnabdijevanje. U mandatu našeg načelnika Radojice Ćelića napravljen je veliki napredak na ovom polju izgradnjom bunara, rezervoara i moderne distributivne mreže za Stanare, Ljeb, Osredak i dijelove naselja Raškovci, Ostružnja Donja i Ostružnja Gornja, na šta smo izuzetno ponosni“, saopštili su iz Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Stanari odgovarajući na optužbe iz stanarskog SNSD-a.

„Dok mi vrijedno radimo, koalicija za kočenje razvoja Stanara predvođena SNSD-om, frustrirana što i pored svih napora ne može zaustaviti napredak naše opštine, pribjegava jeftinim i zlonamjernim pokušajima populizma zastrašujući građane najavom da će preko 500 domaćinstava ostati bez vode, što je potpuno apsurdno i krajnje neistinito“, navode iz US-a.

„Pravo je pitanje kako su se oni, koji za pet godina mandata i vlasti (2015.-2020.) u Stanarima nisu izgradili ni jedan metar vodovodne mreže i nisu se pomjerili dalje od projekta, drznuli da komentarišu i drže predavanja opštinskom rukovodstvu koje je za tri ipo godine mandata uložilo velike napore koji su rezultirali izgradnjom 15 kilometara glavne distributivne mreže, te izgradnjom lateralne distributivne mreže i pojedinačne priključne mreže do završnih šahtova“, ističe se u saopštenju.

„Svi radovi su izvedeni na najkvalitetniji način i u skladu sa projektom, koji je jedina stvar urađena u vrijeme prethodne vlasti i kojim je utvrđeno da se poslovi završavaju izgradnjom šahta i postavljanjem mjernog mjesta pred svaku zgradu/kuću, kako je i urađeno i kako se i dalje radi, a što je i praksa svuda gdje se radi nova mreža. Svakako da stara vodovodna mreža neće biti stavljena van funkcije dok se domaćinstva ne priključe na novu i zato je ostavljen razuman rok da se izvrši spajanje instalacija domaćinstava sa novoizgrađenim šahtovima. S tim u vezi želimo naglasiti da pisanja o ostavljanju bilo koga bez vode nemaju nikakve veze sa zdravim razumom i predstavljaju očajnički pokušaj davljenika iz stanarskog SNSD-a da lažnim optužbama drugih spase svoj urušeni ugled i nepostojeće povjerenje“, navode iz Ujedinjene Srpske.

„Кapacitet vode iz novoizgrađenog bunara je prema nalazu struke dovoljan da podmiri 1100 domaćinstava, a bunar ima pitku vodu, zbog čega nije potrebna fabrika vode. Takođe je važno naglasiti da za ovaj projekat postoje sve potrebne građevinske dozvole, za razliku od industrijkse zone i kanalizacione mreže u centru Stanara, koje je prethodna vlast radila, u svom maniru, “na divlje”“, kaže se u saopštenju.

„Ponosni smo na činjenicu da uspješno gradimo potpuno novu vodovodnu mrežu koja će zamijeniti staru, građenu 70-ih godina prošlog vijeka, a koja zbog dotrajalosti trpi ogromne gubitke“, ističu iz Ujedinjene Srpske i dodaju.

„Važnost realizacije ovog projekta još je veća uzimajući u obzir činjenicu da je stari bunar i dio starog cjevovoda u rudnom polju koje je aktivno. Nova vodovodna mreža garantuje sigurno i kvalitetno vodosnabdijevanje Stanara primjenjujući najmodernija rješenja iz ove oblasti.“

„Dok drugi neosnovano kritikuju, mi radimo – dok neki pokušavaju kočiti razvoj Stanara, mi ubacujemo u petu brzinu!“, zaključuje se u saopštenju.

About Post Author

1 thought on “„SNSD u Stanarima za pet godina nije izgradio ni metar vodovodne mreže, a kritikuje one koji su izgradili 15 kilometara“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *