IZ ŽRS ODGOVARAJU: Rampa u Modriči je privremeno u kvaru, ali se poštuju svi zakonski propisi - Glas Regije

IZ ŽRS ODGOVARAJU: Rampa u Modriči je privremeno u kvaru, ali se poštuju svi zakonski propisi

Nije učitano

Foto: Ustupljena fotografija/Milutin V.

Nakon teksta na našem portalu u kojem su se čitaoci žalili na rampu koja se ne spušta na pružnom prelazu u Modriči iz Željeznica Republike Srpske su se oglasili o ovom na svojoj zvaničnoj facebook stranici.

„Na putnom prelazu u Modriči bezbjednost željezničkog i drumskog saobraćaja niti u jednom trenutku nije bila ugrožena, jer su ispoštovani svi zakonski propisi u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, kada je uređaj za obezbjeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru. Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez i odgovarajuću signalizaciju. Kako se i vidi na fotografiji, drumska siganlizacija je kako procedura i propisi nalažu prekrivena. Mašinovođe postupaju po propisima, vozove obavezno zaustavljaju ispred putnog prelaza, te nakon toga zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila da se zaustave.“, ističu iz ŽRS.

„Željeznice Republike Srpske zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS i drugim nadležnim republičkim institucijama i lokalnim zajednicama i ove godine provode kampanju „Oprezni paze na putne prelaze“. Cilj kampanje koja u Republici Srpskoj i dalje traje, je da u saradnji sa lokalnim zajednicama unaprijedi bezbjednost odvijanja saobraćaja na putnim prelazima, smanji broj nesreća sa smrtnim posljedicama, te utiče na svijest građana i pojača odgovornost učesnika u drumskom saobraćaju.“, dodaju iz ŽRS.

„Pravdanje neodgovornog ponašanja pojedinaca u drumskom saobraćaju, koji skoro svakodnevno ugrožavaju ličnu i opštu bezbjednost na putnim prelazima, na način da se Željeznicama Republike Srpske na teret stavljaju neprovjerene i netačne informacije ne možemo smatrati dobronamjernim. Ponovo apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nakon prelaska pruge nastave vožnju. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvijek ima prednost!“, navode iz ŽRS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *