Bivši poreski službenik iz Doboja osumnjičen da je vršio naplate i kad je penzionisan - Glas Regije

Bivši poreski službenik iz Doboja osumnjičen da je vršio naplate i kad je penzionisan

Nije učitano

Foto: Arhiva

Policajci iz Doboja su juče podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu iz ovog grada protiv Cvijetina P. (67) sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, prevaru i lažno predstavljanje, pišu Nezavisne.

„Naime, C.P. je osumjičen da je kao stručni saradnik za usluge poreskim obaveznicama i redovnu naplatu, u periodu od 01.01.2010. godine do 01.11.2017. godine, iskoristila svoj službeni položaj i prekoračila granice svog ovlašćenja u namjeri da ostvari protivpravnu imovinsku korist“, saopšteno je iz PU Doboj. 

Kako se dodaje, tom prilikom C.P. doveo je u zabludu odgovorno lice jednog doma za smještaj djece i vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Doboju da će obaveze pomenutih poreskih obaveznika biti izmirene te sa istima u više navrata tim povodom sastajalo i preuzimalo novac.

„Takođe, nakon penzionisanja, tačnije 01.11.2017. godine, C.P. je, lažno predstavljajući se, ostvario komunikaciju sa navedenim osobama, nastavljajući oštećene držati u zabludi da će izmiriti njihove poreske obaveze, pa se u nekoliko navrata sastajalo sa oštećenim i preuzimao novac“, navodi se u saopštenju.

Na taj koji način je sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 24.186 KM, a oštećenima prouzrokovalo imovinsku štetu u iznosu od 80.715, 59 KM..

(IZVOR: Nezavisne)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *