OD PONEDJELJKA UPIS NAJMLAĐIH: U Stanarima počinje sa radom predškolska ustanova u sklopu OŠ "Desanka Maksimović" - Glas Regije

OD PONEDJELJKA UPIS NAJMLAĐIH: U Stanarima počinje sa radom predškolska ustanova u sklopu OŠ „Desanka Maksimović“

Nije učitano

STANARI – Opštinu Stanari je juče posjetila ministar provjete i kulture Republike Srpske, Natalija Trivić.

„U kabinetu načelnika opštine, Radojice Ćelića, prisutni su bili i predsjednik Skupštine opštine, Denis Stevanović, zamjenik načelnika, Miloš Garić, potpredsjednik SO, Nebojša Кajganić, direktor Agencije za razvoj opštine Stanari, Mihajlo Gavrić, direktor JU OŠ „Desanka Maksimović“, Aleksandar Ristić, zamjenik predsjednika školskog odbora, Željka Damjanović, i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju, Branko Vuković.“, saopšteno je na zvaničnom sajtu opštine Stanari.

Ovom prilikom uručeno je rješenje o stečenim uslovima za rad predškolske ustanove u sklopu Osnovne škole „Desanka Maksimović“, koja je prva ustanova ovog karaktera realizovana u Republici Srpskoj.

U ranijem periodu mandata ministra, riješeno je zakonskim aktima, osnivanje objekata u sklopu osnovnih škola za predškolsko obrazovanje, u saradnjama sa lokalnim samoupravama.

„Lokalna samouprava dužna je da obezbijedi sredstva za finansiranje ove vrste ustanove, što je i urađeno, te već od ponedjeljka roditelji mogu upisivati svoje najmlađe za prijem u ovu ustanovu. Nakon obavljenog razgovora u kabinetu načelnika, prisutni su se uputili u prostorije predškolske ustanove.“, dodaje se u saopštenju.

About Post Author

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *