STANARI: Stipendije za 187 srednjoškolaca - Glas Regije

STANARI: Stipendije za 187 srednjoškolaca

Nije učitano

Opštinske stipendije dodijeljene su za 187 srednjoškolaca u Stanarima, kojima će za troškove prevoza i stanovanja u domovima u prosjeku biti isplaćeno oko 180 KM. Iz rukovodstva opštine kažu da je za stipendije u tekućoj godini obezbijeđeno 200.000 KM budžetskih sredstava, te da ih koriste i studenti i srednjoškolci.

Majka jednog od 187 srednjoškolaca koji će biti stipendisti opštine Stanari je i Slobodanka Demonjić iz Dragalovaca, nezaposlena samohrana majka dvoje djece. Kaže, stipendija opštine mnogo joj znači da pokrije troškove prevoza sina koji koji pohađa srednju školu u Doboju.

“Dejan ide u 4. razred, a pored toga trenira i fudbal. Nemam stalan izvor prihoda, pa mi je iz tog razloga ova pomoć opštine itekako značajna”, izjavila je Slobodanka Demonjić.

Dalibor Kovačević, otac troje djece, od kojih jedno pohađa Medicinsku školu u Doboju, kaže da iznos stipendija prati povećanje cijene karte, koje su sa 90 KM poskupljale i na 130 KM.

Nije učitano

Predsjednik Skupštine opštine Stanari Denis Stevanović pojasnio je da se srednjoškolcima sredstva uplaćuju na tekući račun, da je za stipendije u tekućoj godini obezbijeđeno 200.000 KM budžetskih sredstava, te da ih koriste i studenti i osnovci.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić izjavio je novinarima da očekuje da po okončanju školovanja mladi stipendisti neće napustiti ovu lokalnu zajednicu, te napomenuo da Opštinska uprava preduzima sve aktivnosti da se stvore socio-ekonomskoj preduslovi u tom pravcu.

“Ovo je vrsta podsticaja i velika stvar za roditelje”, izjavio je Ćelić, dodavši da je i otvaranje vrtića, čiji je kapacitet već popunjen, značajno rasteretilo roditelje koji su zaposleni ili traže posao.

Ugovore su potpisali roditelji stipendiranih đaka, a isplata prvih stipendija biće realizovana u što kraćem periodu.

IZVOR: TV K3

About Post Author

1 thought on “STANARI: Stipendije za 187 srednjoškolaca

  1. Ma kako nece omladina napustit zemlju cim se zavrsi skolovanje? Ma sta to imate da zadrzite narod da ostane u opstinama?Opstina Stanari sa ovim nacelnikom nije uradla nista. Sve je predhodni nacelnik uradio. Poslovnu zonu kod termoelektrane, sto se tice vode isto prosli nacelnik Panic je zapoceo i pokupovo zemljiste itd. Ovaj nacelnik kako je izjavio na tvk3 „uradio gradjevinsku i tuzbice“ nisu dobli upotrebnu. Hvale se sa nijemcem koji ima 10 radnika. Narode dragi jedna majka moze imati 10 djece u jednoj kuci. Kakva je to fabrika sa 10 radnika?Kolko srednjoskolaca imate u opstini? Ako svakih 8 godina se bude otvarala fabrika sa 10 radnika, hocete li zadrzati omladinu? Same bajke pricaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.